Ne-am petrecut întreaga viață printre planșetele de desen fiind doi dintre copiii pregătitorului de arhitecți, „Gigi Moacă” (arh. Constantin Constantinescu). Această tradiție a pregătirii de „boboci” începută în 1960 nu s-a întrerupt nici cu trecerea în neființă a tatălui nostru în anul 2009.
În fiecare an, Cantonamentul de Desen este dedicat celui care ne-a fost mai mult decât părinte, mentor pentru o viață.

Noi

arh. Dragoș-Olt Constantinescu

Captivat de geometrie descriptivă, metode și optimizări, Dragoș are o mare pasiune pentru yachting și pentru a treia generație de viitori arhitecți ai familiei.

arh. Ștefan Constantinescu

Cu 17 ani de experiență în advertising, Ștefan vrea să nu mai vadă niciun banner publicitar și preferă desenul fără fițe, argumentat conceptual.

Stil de lucru

Deși suntem frați și în activitatea noastră avem (în mare) opinii similare, devine interesant când acestea, argumentat, diferă. Negocierea aprecierii planșelor desenate este un puternic instrument didactic iar argumentarea deciziilor este o bună (și de multe ori amuzantă) experiență pentru toți.

În atelierul de arhitectură punem accent pe înțelegerea conceptelor parcurse asigurând argumentele necesare fixării în memorie și utilizarea lor în ansamblul pregătirii.
Pentru noi, un Portofoliu de lucrări este selecția firească a lucrărilor unui elev, nu scopul pregătirii.

Considerăm temele de acasă un rău necesar. Un rău pentru ca ne-am bucura să aveți mai mult timp liber, dar necesar pentru a dezvolta anumite automatisme ca tehnicile de finisare cu hașură, lucrul cu instrumentele, sedimentarea noțiunilor predate la atelier.

Nu pentru oricine

Oricât de frumoasă ar fi ideea de a deveni arhitect, din păcate, profesia aceasta nu este pentru toată lumea. Ca viitor arhitect, credem că ai nevoie de perseverență, organizare, creativitate, spirit de echipă, atenție și concentrare pe durată lungă de timp, plăcerea de a te exprima grafic și capacitatea de a „vedea” în spațiu.
Dacă ai aceste calități (sau o părere foarte bună despre propria persoană 😉 ) și ai vrea să colaborăm, dă-ne un semn.

Ce zic elevii noștri despre noi

Tudor Siliste

student arhitect

„Datorita dumneavoastra, am reusit sa intru la arhitectura generala cu predare in limba engleza. Pe langa acest lucru, datorita faptului ca ne ati explicat geometria descriptiva inca de la meditatii, la facultate acum sunt inaintea colegilor mei si nu mai am probleme cu aceasta materie..”
link

Ștefania Chiriță

student arhitect

„Mediul este unul foarte primitor ,profesorii foarte implicați și acolo pentru tine oricând având foarte multă răbdare ,experiențe grozave atat in cadrul locație cât și in afara ei .”

Link

Daniela Alexa

student arhitect

„Pentru cei care nu locuiti in Bucuresti si doriti sa veniti la pregatire aici, va recomand aceasta echipa profesionista si apropiata de copii!! Felicitari !!.”

Link

Raluca Negoescu

student arhitect

„Super! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Numai cuvinte de lauda pentru modul de organizare si modul in care decurg sedintele de pregatire. Totul se datoreaza profesorilor care sunt extraordinar de implicati in tot ceea ce inseamna pregatirea pentru admitere si nu numai, oameni de nota 10!”

Link